6.02.2016

Güveçte etli yaprak dolması

Malzemeler:
Yarım kg kadar orta yağlı dana kıyma
2 parça kemikli et
Yarım kg kadar yaprak
5-6 tane orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
Yarım kilo kadar orta boy domates
2 su bardağı pirinç
Dereotu
Maydonoz
Taze nane
1 Çorba kaşığı domates salçası
Sıvı yağ

Yapılışı: Yaprakları soğuk suda iyice yıkadıktan sonra yaklaşık 15 dakika ılık suda bekletelim.
Derince bir kaba kıymamızı, pirincimizi, ince ince doğradığımız domates ve soğanlarımızı, ince kıyım yaptığımız nanemizi, maydonoz ve dereotumuzu, salçamızı ve tuzumuzu koyarak iyice yoğurarak dolmamızın içini hazırlayalım. Yapraklarımızın saplarını temizleyerek geniş kısmına iç harcımızı koyarak düzügün bir şekilde saralım. Güvecimize sıvı yağı ve kemikli etimizi koyarak altını yakalım ve bir kaç  dakika pişirelim ve güveci ocaktan alalım. Şimdi sardığımız dolmaları muntazam bir şekilde güvecimizin içine dizelim ve üzerine çıkacak kadar su ekleyelim. Son olarak güvecimizi ağır ateşte pişirelim. Güvecin içine koyduğumuz etli kemik dolmamıza harika bir lezzet katacaktır. Dilerseniz servisi tabak yerine küçük güveçlerde de yapabilirsiniz. Üzerine yoğurt ve domates sosu koyarak dolmamızı daha lezzetli hâle getirebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder