26.12.2015

Güveçte fener balığı tarifi

Fener balığı görmüş göreceğiniz en çirkin balıklardan biridir desek abartmış olmayız. Çok fazla bilinen ve tüketilen bir balık olmamakla birlikte eğer güveçte yaparsanız çok lezzetli bir balık yemiş olursunuz. Fener balığı'nın büyük bir kısmı yenmez, balığı aldığınız balıkçıya ayıklatmanızda fayda vardır, zira bilmeyen bir kişinin ayıklayabilmesi pek mümkün değil. Güveçte balık yapacağımı zaman mutlaka güvecin içine tereyağı süreriz biz, bu yemeğe ekstradan bir lezzet katar.

 Ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış Fener balığını güvece yerleştirin, üzerine bir baş soğanı doğrayın, bir kaç diş sarımsak atın, yeşil veya kırmızı biber doğrayın, biraz karabiber ve tuzunu da koyduktan sonra üzerine bir miktar zeytinyağı dökün ve fırına atın. Bir süre sonra nefis fener balığı afiyetle yenmeğe hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder